Hoaxmelding: nepnieuws over Zwarte Piet zaak!

Op Facebook gaat een nepnieuwsbericht rond om vaderlandslievende mensen, die Zwarte Piet expliciet niet racistisch vinden, tegen andere mensen op te hitsen.

Op deze pagina staat dat de 34 Friezen al zijn veroordeeld door de Rechtbank Leeuwarden tot gevangenisstraffen van 18 maanden (waarvan 6 maanden voorwaardelijk). Dat is absoluut niet waar want de eerste zittingsdag is amper begonnen. De Facebookpagina Hoaxmelding heeft al een officiële melding gemaakt van zogeheten hoax. De Ik Ben Zwarte Piet Fan pagina, die de onwaarheden publiceert heeft al wel meer dan 32.000 volgers.

De hoaxnieuwsberichten in de jaarlijks terugkerende pittige Pietendiscussie, die door de extreem linkse en extreem rechtse mensen op de spits wordt gedreven, zorgt ieder jaar ellende voor ons mooie kinderfeest. De situatie dreigt straks onhoudbaar te worden als de discussie nog langer doorgaat. Uiteindelijk zal dit erin resulteren dat wij geen Sinterklaasfeest kunnen en mogen vieren. Ik roep op tot verdraagzaamheid van elkaars standpunten en neem er zelf een neutrale positie in. Of er nou een roetveegpiet komt of een echte zwarte Piet zou eigenlijk niet uit moeten maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post