Sinterklaas in Emmen: wereldrecord schoenen zetten

De mensen uit Emmen willen het wereldrecord schoenen voor Sinterklaas zetten verbeteren. Dat wereldrecord is niet in Nederland gevestigd, schande!

Vorig jaar hebben onze Zuidenburen, jawel de Belgen, het voor elkaar gekregen om 1933 schoenen voor Sinterklaas in een winkelcentrum neer te zetten. Natuurlijk denken onze landgenoten in Emmen dat wij dat veel beter kunnen. ‘In Emmen moeten we daar toch makkelijk kunnen overtreffen’, aldus Wim Beverdam van Stichting Sinterklaas Emmen.

De stichting staat de Sint al jaren bij tijdens zijn jaarlijkse bezoekjes aan de Vlinderstad. Elk jaar probeert de stichting zijn aankomst extra in te kleuren. Dus waarom niet een ludieke recordpoging? Beverdam roept alle kinderen van Emmen op om zich in de aanloop naar 25 november, de dag dat de schoentjes worden gezet, te melden bij het Sinterklaashuis aan de Monetpassage 13, het voormalige onderkomen van elektronicaconcern Scheer en Foppen. ‘De schoenen willen wij verspreiden over de gehele Weiert. Op de Facebookpagina van de stichting maken we de spelregels nog bekend over het inleveren van al het schoeisel. Op de 25e mag iedereen ze weer ophalen. Gevuld en al.’ (Bron: Emmen.nu).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post