Korte samenvatting intocht Sinterklaas 17 november 2018

Vandaag heeft Sint zijn intocht gemaakt. De spanning was gelijk voelbaar. Voor- en tegenstanders van Zwarte Piet zochten elkaar op.

In Zaandam was het nog te doen. Swa, er is een persoon aangehouden maar Sint heeft er een fantastische intocht gehad. Volgens burgemeester Hamming van Zaandam zijn er meer dan 30.000 bezoekers voor de stad gekomen. Geld in het laatje dus. En de Sint is in Zaandam door de lokale bevolking en bezoekers met open armen ontvangen.

Op de Erasmusbrug in Rotterdam was de sfeer wel anders. Heel anders. Tegenstanders van Kick Out Zwarte Piet gingen op de vuist met hooligans en voetbalsupporters. Wat voetbal en Zwarte Piet met elkaar te maken hebben is mij een raadsel maar beide partijen waren vandaag puur op de been om te rellen. Uiteindelijk wilde Kick Out Zwarte Piet niet in het door de burgemeester aangegeven demonstratie vak staan. Enkele verstoringen van de openbare orde hebben toen plaats gevonden. Verschillende mensen hebben, een letterlijke, lel om de oren gekregen.

1 thought on “Korte samenvatting intocht Sinterklaas 17 november 2018”

  1. Schildpad schreef:

    Er had zelfs iemand een bloedlip door een lange lat van de politie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post