Bestedingen Sinterklaas hoger door goede economie

De bestedingen aan cadeaus voor Sinterklaas zijn toegenomen. Het gaat goed met de economie, het is het afromen van de vetpot. Er wordt ruim 10 procent meer aan cadeaus per persoon besteed!

Het gaat goed met de economie en dat is te merken. Er wordt nu 113 euro per persoon aan Sinterklaascadeaus besteedt waar dat vorig jaar maar 100 euro per persoon was. Er zijn veel minder mensen werkeloos en de koopkracht gaat volgens Rutte omhoog. Dat is ook te merken voor de middenstand tijdens de feestdagenperiode.

Dat blijkt uit het sinterklaasonderzoek van Lootjestrekken.nl, dat jaarlijks een representatieve steekproef doet onder duizend Nederlanders van 18 jaar en ouder. ,De economie draait al een aantal jaar op volle toeren. Pas dit jaar lijkt zich dat te vertalen in een sterke stijging van de uitgaven aan sinterklaascadeaus”, verklaart Arjan Kuiper van de lootjessite.

57 procent van de Nederlanders viert Sinterklaas blijkt uit hetzelfde onderzoek. Dit is beduidend minder dan ik vermoed, gezien de verhitte Pieterdiscussie. Zo wijdverbreid lijkt het feest toch niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post