Zet jij de kerstboom al op voor Sinterklaas?

Cultuurbarbaren zijn het, die mensen die al in november een kerstboom in huis hebben. Ze zetten hem op voor Sinterklaas en houden geen rekening met onze Goedheiligman.

Deze zogenaamde deugnieten vinden dat er sprake is van een “Kerstperiode.” Ik weet niet wat deze mensen niet goed begrijpen maar er zijn maar twee Kerstdagen in Nederland.

Landen als Amerika hebben er slechts één. Dat heeft natuurlijk allemaal te maken dat Amerika super kapitalistisch is, de werknemers nooit vrij krijgen en ze één miezerige feestdag meer absoluut niet goed kunnen gebruiken.

Maar voordat ik weer helemaal ga afdwalen mijn vraag aan jullie: wanneer zet jij je kerstboom op? Ontheilig jij onze Goedheiligman of heb je nog een beetje respect? Want respectloze zijn er genoeg gedurende Sinterklaas, kijk alleen al naar de uitgesproken voor- en tegenstanders van Zwarte Piet.

Een etiquette-expert is duidelijk: er is geen etiquetteregel voor de kerstboom. Als je wil, mag je de boom ook in september neerzetten” – vindt etiquette-expert Van Ditzhuyzen. Maar dat is volgens haar wel een beetje te veel van het goede. “Vroeger was het vaste prik dat iedereen de kerstboom pas een paar dagen van te voren opzette. Voor Sinterklaas je boom al optuigen? Dat deed je nóóit.” Maar tijden veranderen en daarbij zijn het ongeschreven regels. “Je kunt thuis doen wat je zelf wil.”, besluit ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Post